A honorárium kifizetését bejelentkezés után a szerződés szerint publio.hu oldalon kérheted az Elemzés menüpont alatt. Ha összegyűlt a kiadói szerződésben meghatározott kifizetési limit, kattints a kifizetés igénylése gombra. A kifizetés igénylése gomb nem működik, ha a jutalék összege nem érte el a szerződésben rögzített értéket.


A jogdíj kifizetése számla ellenében történik. Magánszemély e101-es nyomtatványon igényelhet adószámot a NAV-nál ingyenesen szerzői jogdíjra. Ennek adózása az éves adóbevallással együtt történik.

További információ: www.nav.hu


Ezután a kiállított számlát az alábbi címre várjuk.

Publio Kiadó kft.

9178, Hédervár

Kont István utca 2.


Elektronikus számla esetén: info@publio.hu


A kiállított számla mellé mellékeld, vagy szkennelve küldj el a fenti email címre a mellékelt nyilatkozatot:


FONTOS!

Számla kiállítása előtt tanulmányozd át az alábbi tudnivalókat.


- a honorárium összege bruttó összeg (27%-os áfával számítva)

- amennyiben alanyi adómentes vagy, úgy az áfával csökkentett értékről állítsd ki a számlát.


Amennyiben adószámmal rendelkező magánszemély az alábbiakat vegye figyelembe.A számla végösszegéből levonásra kerülnek az alábbi összegek és a fennmaradó összeg kerül utalásra:


10% költség (ha nem általánydíjas elszámolást kér a nyilatkozatba, akkor kérjük a számlákat szkennelve mellékelni a számlához)

15% szja

10% nyugdíj

7% egészségbiztositas

27% szociális hozzájárulás


Amennyiben a számlát a fentiek ellenére hibásan állítod ki, akkor annak visszaküldését csak térítés ellenében végezzük. Ezért javasoljuk, hogy használj e-számlát. Amúgy is olcsóbb és gyorsabb. Nézz körül itt: www.billingo.hu